Francúzske zemiaky

Publikované v Hlavné jedlá.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

francuzske-zemiaky-13_146_97_70Pridaním kvalitnejších údenín a výbornej sušenej bylinky sa táto verzia francúzskych zemiakov stane veľmi obľúbenou.

Suroviny

1 kg zemiakov,
5 vajíčok – 3 z nich uvaríme na tvrdo,
1 veľká kyslá smotana (poprípade 2 malé),
1 klobása (najlepšie domáca pikantná),
soľ, korenie, paprika, majoránka, vegeta

Postup

francuzske-zemiaky-01_146_97_70 V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme.
francuzske-zemiaky-03_146_97_70 Zapekaciu misu jemne vymastíme a na dno poukladáme polovicu na kolieska nakrájaných zemiakov. (Krájať zemiaky môžeme na krájači určenom na krájanie vajíčok). Zemiaky posolíme. Ďalej na ne poukladáme nakrájané na tvrdo uvarené vajíčka a na ne na kolieska pokrájanú klobásu. Zas jemne posolíme, popaprikujeme, okoreníme a posypeme majoránkou.
francuzske-zemiaky-06_146_97_70 Prikryjeme zvyšnými nakrájanými zemiakmi.
francuzske-zemiaky-07_146_97_70 Pripravíme si zálievku: zmiešame smotanu, 2 surové vajíčka, 1 lyžička soli, 1 zarovnaná lyžička vegety, trošku papriky, čierneho korenia a majoránky.
francuzske-zemiaky-09_146_97_70
Polejeme celý povrch zemiakov. Aby sa zálievka dostala všade, tak nožom na pár miestach poprepichujeme celé zemiaky a necháme ju postekať do vnútra.
francuzske-zemiaky-14_146_97_70 Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov približne 45-60 minút.

Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky

 

Štatistika

Návštevníci
73
Články
112
Čítanosť článkov
401028