Zapekané šľahačkové rezne

Publikované v Hlavné jedlá.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

slahackove-zapekane-rezne-09_146_97_70Mimoriadne nenáročné a mimoriadne chutné jedlo

Suroviny

Morčacie prsia (prípadne bravčové stehno, kuracie prsia atď.)
šľahačková smotana,
soľ,
mleté čierne korenie,
mletá červená paprika

Postup

slahackove-zapekane-rezne-03_146_97_70

Mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Z jednej strany jemne osolíme, okoreníme a opaprikujeme.

slahackove-zapekane-rezne-04_146_97_70

Korenenou stranou vložíme do zapekacej misy, znova jemne posolíme.

slahackove-zapekane-rezne-05_146_97_70

Zalejeme šľahačkovou smotanou a zakryjeme alobalom. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov asi 30 minút.

slahackove-zapekane-rezne-06_146_97_70

Potom alobal dáme preč a pečieme ďalších 15-20 minút, kým sa vrch začne pekne hnednúť.

slahackove-zapekane-rezne-07_146_97_70

Vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Na dne misy je jemná šťava, tou sa rezne môžu trošku poliať. Podávame so zeleninovou ryžou alebo paprikovým zemiakmi.

Zapekané šľahačkové rezne Zapekané šľahačkové rezne Zapekané šľahačkové rezne Zapekané šľahačkové rezne Zapekané šľahačkové rezne Zapekané šľahačkové rezne Zapekané šľahačkové rezne Zapekané šľahačkové rezne Zapekané šľahačkové rezne Zapekané šľahačkové rezne

Zdroj: vlastný recept

Štatistika

Používatelia
87
Články
112
Čítanosť článkov
422566